Nieuws

12 juli 2017 - Persbericht

Hoogste punt Wyandotte 28 sociale huurappartementen


Op dinsdag 11 juli 2017 stonden Woningstichting Barneveld en bouwbedrijf Van de Mheen uit Hoevelaken stil bij het hoogste punt van de nieuwbouw van 28 appartementen in de sociale huur aan de... Ga naar dit nieuwsbericht
 

Huurverhoging 2017

De betaalbaarheid van wonen staat bij Woningstichting Barneveld en Huurdersverenging Barneveld hoog in het vaandel. Prettig wonen moet bereikbaar blijven voor iedereen. Wij bereikten overeenstemming met de huurdersvereniging over de huurverhoging per juli 2017. Deze komt gemiddeld uit op 0,54 procent. Het grootste deel van de huurders krijgt een huurverhoging van 0,3 procent, gelijk aan het inflatiepercentage. Huurders met een bijstandsuitkering krijgen helemaal geen huurverhoging. De huurverhoging is nodig willen we kunnen blijven voldoen aan onze doelstellingen op het gebied van betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid. Eind april ontvangt u als huurder van Woningstichting Barneveld de aanzegging van de huurverhoging per brief.  

- huurders met een inkomen tot 40.349 euro (prijspeil 2015) krijgen dit jaar 0,3 procent. Dit kan ook lager zijn of zelfs 0 procent, als de huur hiermee een bepaalde grens overschrijdt. We kiezen hiervoor, omdat deze huurders dan vaak nog voor huurtoeslag in aanmerking komen. Hiermee blijft de woning volledig bereikbaar voor deze groep.

- huurders met een inkomen boven 40.349 euro, krijgen 3 procent huurverhoging aangezegd per 1 juli. Een uitzondering hierop zijn huishoudens met een inkomen van meer dan 40.349 euro, met vier of meer personen en als iemand in het huishouden de AOW-leeftijd heeft bereikt. Zij krijgen een huurverhoging van 0,3 procent (inflatiepercentage) en daarmee geen inkomensafhankelijke huurverhoging.

- huurders van een vrije sector huurwoning (netto huurprijs van 710,68 euro of hoger) krijgen een huurverhoging van 0,3 procent, tenzij er andere afspraken in het huurcontract staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaarverslag 2016

 

 

Lees meer over onze prestaties van 2016 en waar we voor gaan in 2017 in ons... 

Jaarverslag 2016