Huur opzeggen

Als u gaat verhuizen naar een nieuwe woning, dan komt er heel wat regelwerk op u af. Huurt u van Woningstichting Barneveld, dan is de eerste stap dat u bij ons minstens één maand van tevoren de huur opzegt. Dat moet u schriftelijk doen. U kunt hier het huuropzeggingsformulier voor de woning downloaden en hier voor de garage. Daarna volgen allerlei andere stappen die te maken hebben met het weer aan ons opleveren en overdragen van uw woning.

 

Huur opzeggen bij overlijden

Bij een huuropzegging bij overlijden geldt in principe een opzegtermijn van een maand. Denkt u eraan dat de huur uiterlijk aan het einde van de tweede maand na het overlijden is opgezegd. Als er huurtoeslag is verstrekt, vervalt deze met ingang van de eerste dag van de maand na het overlijden. U kunt hiervoor contact opnemen met de Belastingdienst. U kunt hier het huuropzeggingsformulier bij overlijden downloaden.

 

Hier onder staan kort de stappen beschreven. Voor meer informatie kunt u onder aan deze pagina de brochure ‘Verhuizen’ downloaden.


Stap 1: U zegt de huur op

Minimaal 1 maand  voordat u verhuist moet u de huur schriftelijk opzeggen. Dat kan op elke werkdag van de maand.


Stap 2 Voorinspectie

We komen uw woning inspecteren en bespreken welke zaken eventueel hersteld moeten worden.


Stap 3 Eindinspectie

De eindinspectie vindt plaats op de laatste dag van de huurovereenkomst en soms is daarbij de nieuwe bewoner aanwezig. We bekijken of alle herstelwerkzaamheden gedaan zijn. Hierna geeft u de sleutels aan de opzichter.


Stap 4 Eindafrekening

Binnen vier weken nadat u de woning heeft verlaten ontvangt u een eindafrekening. Hierop staat bijvoorbeeld wat u nog aan huur moet betalen of welke kosten voor herstelwerkzaamheden wij hebben gemaakt.

 
Brochure

We hebben in de brochure ‘Verhuizen’ alles rondom het opzeggen van de huur voor u op een rijtje gezet.

 

 

 

 
 
  • Delen: