Servicekosten

Woont u in een flat, maisonnette of appartement? Dan betaalt u naast uw huur vaak ook servicekosten. Soms betaalt u ook een voorschot op de stookkosten.

 

 U betaalt servicekosten voor o.a.:

· Verlichting van de algemene ruimtes of galerij

· Schone gemeenschappelijke ruimten, trappenhuis en lift

· Onderhoud aan groen rond uw complex

 

Betaling servicekosten

Maandelijks betaalt u een voorschot op de servicekosten. Dit voorschot is opgenomen in de totale huurprijs.

 

Afrekening servicekosten

Eén keer per jaar ontvangt u van ons een afrekening servicekosten. Hierin staan de werkelijk betaalde kosten en de voorschotten die u heeft betaald. Als u teveel aan voorschotten heeft betaald dan krijgt u terug. Heeft u te weinig betaald, dan moet u het verschil bijbetalen. Wij passen uw maandelijks voorschotbedrag aan, aan uw actuele situatie.

 

Stookkosten

Soms betaalt u naast huur en servicekosten elke maand een voorschot voor stookkosten. Bijvoorbeeld als uw gebouw een centrale installatie voor cv en warm water heeft. Eén keer per jaar verrekent Woningstichting Barneveld uw werkelijke verbruik met wat u al betaald heeft.

 

Servicekosten en huurtoeslag

Uw netto huur plus de servicekosten, en uw eventuele voorschot op de stookkosten, zijn samen de bruto huur. Dit is het bedrag dat u maandelijks betaalt. De Belastingdienst neemt sommige servicekosten mee in de berekening van uw huurtoeslag, bijvoorbeeld verlichting en schoonmaakkosten van gemeenschappelijke ruimten. Huurtoeslag ontvangt u van de Belastingdienst als u relatief veel van uw inkomen kwijt bent aan huur. Klik hier voor meer informatie over Huurtoeslag.

 

 

 

 
 
  • Delen: