Politiekeurmerk Veilig Wonen

Woningstichting Barneveld wil dat haar huurders veilig kunnen wonen. Daarom hebben we tot begin 2014 bij zoveel mogelijk woningen goed hang- en sluitwerk, goede buitenverlichting en een brandmelder aangebracht, zodat ze voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Woningen die voorzien zijn van een Politiekeurmerk hebben tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak! Het merendeel van onze woningen, ongeveer 85%, is nu voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen 

 

Politiekeurmerk tien jaar geldig  

Hebben wij uw woning in het verleden voorzien van een PKVW, dan is het certificaat tien jaar geldig, ook al staat er misschien een andere geldigheidsduur op. Enkele jaren geleden is namelijk besloten de geldigheidsduur naar tien jaar op te schroeven. Dit is (ook) van belang voor huurders die korting krijgen op de inboedelverzekering vanwege dit keurmerk.

 

Alle certificaten 'Veilige Woning', afgegeven vanaf 1 juli 2002, hebben dus automatisch een geldigheidsduur van tien jaar. Kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl. Ga naar ‘bewoners’ en vul daar in het zoekveld ‘hercertificering’ in. U vindt hier de nieuwe regeling die in 2008 is ingegaan.

  

Voldoende veilig

De geldigheidsduur van de afgegeven certificaten 'Veilige Woning' in 2006 verlopen dit jaar. Hierover zijn de bewoners van de betreffende woningen, ruim 500, schriftelijk ingelicht. Wij schatten in dat de woningen met het tienjaar geleden afgegeven certificaat, voor nog ongeveer minimaal 80 procent voldoen aan de eisen die nu aan het keurmerk worden gesteld. Dit vinden wij ruim voldoende en daarom laten we de woningen niet hercertificeren. Indien gewenst, kunt u wel zelf en voor eigen rekening, aanvullende maatregelen nemen. Hiervoor kunt u met een willekeurig bedrijf dat hang- en sluitwerk aanbrengt, contact opnemen.

 

 

 
 
  • Delen: