Huurwoning

Woningstichting Barneveld biedt sociale huurwoningen aan en woningen in de vrije sector huur. Ons actueel woningaanbod vindt u op huiswaarts.nu. Naast het actueel woningaanbod in gemeente Barneveld, ziet u daar ook beschikbare huurwoningen in Wageningen, Ede, Rhenen, Veenendaal en Scherpenzeel.

 

Bent u 18 jaar of ouder en wilt u in aanmerking komen voor een huurwoning in gemeente Barneveld? Of wellicht in een van de omringende gemeenten? Dan is het belangrijk dat u zich inschrijft als woningzoekende op huiswaarts.nu.

 

  • Staat u al ingeschreven bij huiswaarts.nu als woningzoekende? U mag met uw registratienummer ook op woningen uit de omringende gemeeten reageren. De voorwaarden waaraan u moet voldoen staan bij de woninginformatie vermeld. 
  • Nog niet ingeschreven en wilt u kans maken op een huurwoning in Barneveld en omgeving? Ga dan naar huiswaarts.nu en schrijf u in.

 

Sociale huurwoning

Een sociale huurwoning is een woning met een huurprijs van € 710,68 per maand. Uw (gezamenlijk) belastbaar jaarinkomen mag niet hoger zijn dan € 34.911,-. Wij wijzen 90 procent van onze sociale huurwoningen toe aan mensen met dit inkomen.

 

Volgens de Europese richtlijnen mogen we 10 procent van onze vrijgekomen sociale huurwoningen gebruiken om andere doelgroepen te bedienen in hun woonbehoefte. Waar mogelijk gebruiken we deze 10 procent voor de middeninkomensgroep met een (gezamenlijk) belastbaar jaarinkomen tussen € 34.911,- en maximaal € 43.000,-. We houden € 43.000,- nadrukkelijk als bovengrens aan om er zeker van te zijn dat we bewoners bedienen die afhankelijk zijn van een huurwoning.

 

Vrije sector huurwoning

Een vrije sector huurwoning is een woning met een huurprijs hoger dan € 710,68. Uw belastbaar (gezamenlijk) inkomen is groter dan € 34.911,-.

 

De huur-/inkomenstabel geeft u meer inzicht in onze inkomensvoorwaarden en de daarbij behorende huurprijs.

 
 
  • Delen: