Inkomenseisen

Bij veel huurwoningen stellen we inkomenseisen waarop we toetsen. Bij de advertentie op huiswaarts.nu vermelden we dan waaraan uw inkomen moet voldoen. Voldoet uw inkomen niet aan de voorwaarden, dan komt u niet in aanmerking voor de huurwoning. Als uw (gezamenlijk) belastbaar jaarinkomen meer dan € 36.165 is, dan komt u niet meer in aanmerking voor een woning met een huur tot € 710,00.

Inkomensverklaring

Bent u woningzoekende? Wanneer wij u een woning aanbieden, vragen wij u in ieder geval om een inkomensverklaring 2015 of 2016 van de Belastingdienst. Wij adviseren u de gratis inkomensverklaring al aan te vragen op moment dat u op een woning gaat reageren. Zo weet u zeker dat u de verklaring op tijd binnen heeft.

 

U kunt de inkomensverklaring 2015 aanvragen via de BelastingTelefoon: 0800 - 0543. Het nummer is gratis en bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Dit staat bijvoorbeeld op uw rijbewijs, loonstrook of paspoort. 

 

Belangrijk: als u geen inkomensverklaring kunt overleggen, gaan wij door met een volgende kandidaat.

 
 
  • Delen: