Starterslening

Woningstichting Barneveld wil huurders de mogelijkheid bieden een woning te kopen. Daarom bieden we de mogelijkheid om een woning met een financiƫle stimuleringsmaatregel zoals Koopgarant, te kopen. Als u uw huidige huurwoning van ons koopt tegen de marktwaarde, komt u wellicht in aanmerking voor een Starterslening via gemeente Barneveld.

  

De Starterslening is een extra lening die kopers van een eerste koopwoning kunnen afsluiten naast een normale hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van een woning en het bedrag dat een koper maximaal kan lenen volgens de normen van de NHG. Zo kunnen starters van wie het inkomen (nog) niet helemaal toereikend is, op een veilige manier toch een woning kopen.

  

Hierbij moet u rekening houden met bepaalde voorwaarden. U kunt bij de gemeente Barneveld terecht voor meer informatie over de Starterslening en een aanvraagset. Op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) staan de voorwaarden en condities.

 

 

NB. U kunt geen Koopgarant-woning met een Starterslening kopen.

 

 

 
 
  • Delen: