Buurtbudget

Met elkaar, voor elkaar

Heeft u een mooi, leuk, slim of bijzonder idee voor uw straat of voor de buurt waar u woont? Dan maakt u een goede kans op een bijdrage uit het buurtbudget. Ingewikkeld? Helemaal niet.

 

Het buurtbudget is een potje waaruit allerlei ideeën van bewoners kunnen worden betaald. Als bewoners van een straat, hofje of buurt een idee of plan hebben dat iets te maken heeft met leefbaarheid, dan kunt u een buurtbudget aanvragen bij Welzijn Barneveld. Leefbaarheid is een ruim begrip, bij de besteding van het buurtbudget gaat het vooral om het verbeteren van de sociale samenhang, de onderlinge sfeer.

 

€ 20.000

Er is een Buurtbudget van € 20.000 (gemeente breed) beschikbaar. Dit budget is beschikbaar gesteld door Woningstichting Barneveld en de gemeente Barneveld. Buurtbudget is een stimuleringsbijdrage. Dit betekent dat wij met dit budget nieuwe initiatieven willen stimuleren. Het is dus niet automatisch zo, dat als u eerder een bijdrage heeft gehad, u ook dit jaar weer een bijdrage krijgt.

 

Creativiteit

Nu leven we in een tijd van bezuinigingen. Dat betekent dat er ook minder geld beschikbaar is voor het buurtbudget. Ondanks dat het potje misschien wat minder gevuld is, kom je met creativiteit ook ver. Soms kun je leuke dingen doen, zonder dat het veel geld kost. Dus blijft u vooral komen met uw goede ideeën. Zo werken we samen aan wijken waar het prettig wonen is!

 

Vele voorbeelden

Het buurtbudget wordt al een paar jaar met succes in de gemeente Barneveld gebruikt en er zijn een heleboel voorbeelden van geslaagde projecten: de rommelmarkt in de Vogelbuurt, een multi-culti dag in de Dichtersbuurt, een kindervoetbaltoernooi, buurtschoonmaakacties, etc. Allemaal voorbeelden van wat bewoners voor elkaar kunnen krijgen.

 

Heeft u een goed idee? Meld dit aan bij Welzijn Barneveld!

Voelt u zich aangesproken? Meld uw idee dan aan bij Welzijn Barneveld. Zet – heel eenvoudig – kort op papier wat de bedoeling is. U kunt hiervoor gebruik maken van het aanvraagformulier. Ook voor alle informatie over het buurtbudget kunt u bij Welzijn Barneveld terecht Zij kunnen u eventueel ook helpen het idee op papier te zetten. Na indiening van het idee, wordt beoordeeld of het idee past binnen de voorwaarden van het buurtbudget en of het uitvoerbaar is.

 

Korting bij Skippy-Rent

Dankzij een mooie samenwerking biedt Skippy-Rent u, als u Buurtbudget toegekend krijgt, korting aan op huurartikelen die u afneemt. Om aanspraak te maken op de korting ontvangt u van Welzijn Barneveld een coupon met een unieke code welke u doorgeeft bij de bestelling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
  • Delen: