Direct te huur

U wilt snel een huurwoning huren en voor een sociale huurwoning komt u niet in aanmerking gezien uw inkomen. Of u bent wellicht op zoek naar een parkeerplaats of een bedrijfsruimte in gemeente Barneveld. Woningstichting Barneveld biedt vrije sector huurwoningen, parkeerplaatsen en bedrijfsruimten direct te huur aan. 

Veel gevraagd over Direct te huur

Vervalt mijn inschrijving bij www.huiswaarts.nu als ik niks van me laat horen als jullie mij een woning aanbieden?

Nee, uw inschrijving vervalt niet direct. Er zijn wel sancties als u niet reageert op een woningaanbieding of als u een woning weigert. Hoe dit werkt, leest u op huiswaarts.nu.

Ik wil mij inschrijven voor/reageren op een vrije sector huurwoning. Wat moet ik doen?

Huurwoningen in de vrije sector bieden wij aan op huiswaarts.nu. Een inschrijving daar is niet nodig om op vrije sector huurwoningen te kunnen reageren.

Wat gebeurt er als ik mijn garage/parkeerplaats heb opgezegd?

U krijgt van ons binnen drie werkdagen een bevestiging per e-mail of per post. De sleutels van de parkeerplaats/garage levert u bij ons op kantoor in, op de laatste dag van de huurovereenkomst.

Binnen vier weken nadat u de sleutels/tag heeft ingeleverd ontvangt u van ons een eindafrekening. Hierop staat bijvoorbeeld wat u nog aan huur moet betalen of welke kosten voor herstelwerkzaamheden wij hebben gemaakt.

Ik ga verhuizen. Hoe moet ik mijn woning achterlaten?

U laat de woning en tuin of balkon leeg en schoon achter. Tijdens de voorinspectie maakt u hierover afspraken met onze opzichter. 

Nadat wij uw huuropzegging hebben ontvangen, komt onze opzichter uw woning bekijken. U bespreekt met hem welke zaken eventueel hersteld moeten worden. Ook bepalen jullie in overleg, of er een eindinspectie nodig is. Eventuele herstelwerkzaamheden die nodig zijn voor oplevering van de woning, krijgt u op papier van hem mee.

Is er geen eindinspectie nodig? Dan levert u bij ons de sleutel in op de laatste dag dat u de woning huurt.

NB. Vergeet niet de meterstanden op te nemen en de thermostaat op 12 graden te zetten.

Hoe zeg ik mijn huur op?

U kunt uw huur van uw woning of garage opzeggen door het volgende formulier in te vullen opzeggen huur.  Dit kan minstens één maand van tevoren, op elke werkdag van de maand.

Wij hebben de volgende gegevens van u nodig:

  • uw telefoonnummer;
  • uw e-mailadres;
  • datum huuropzegging;
  • nieuw adres of correspondentie-adres;
  • de reden van de huuropzegging (nieuwe woning, overlijden, woningruil, anders);
  • of uw woning voorzien is van een Wmo-aanpassing;
  • een overzicht van de zaken die u ter overname aanbiedt aan de nieuwe huurder;
  • eventuele bijzonderheden.

Als u liever telefonisch opzegt, kunt u ons van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur bereieken. Wij vullen dan samen met u het formulier in.

Let op! opzeggen via mail of brief kan bij ons niet.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn is minstens één maand vantevoren en de laatste huurdag is een werkdag. Als u bijvoorbeeld op 13 juli opzegt, dan is de einddatum 13 augustus. Valt uw gekozen datum in het weekend of op een feestdag? Kies dan een werkdag voor of na die datum.

U kunt natuurlijk ook al eerder uw huur opzeggen. Dan heeft u meer tijd om de woning goed op te leveren en is de kans groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname wilt aanbieden. 

Er zijn situaties waarbij de opzegtermijn anders is, bijvoorbeeld na een woningruil of bij een bedrijfsruimte. De opzegtermijn kunt u nalezen in uw huurovereenkomst.

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

In sommige gevallen is dit mogelijk. Neem telefonisch contact met ons: (0342) 427 500.

Wanneer krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

U ontvangt deze binnen drie werkdagen per e-mail of per post.

Ik wil de naam op mijn huurovereenkomst veranderen. Hoe regel ik dat?

Op de huurovereenkomst kan de naam van 1 persoon staan of van meerdere personen. Soms wilt u de naam of namen op de huurovereenkomst veranderen. Bijvoorbeeld bij overlijden, trouwen, samenwonen of een relatiebreuk. Dat kan alleen als er meerdere huurders zijn met dezelfde rechten. Dat is bijvoorbeeld zo als u getrouwd, geregistreerd partner of medehuurder bent.

U kunt dit eenvoudig online aan ons laten weten via Direct regelen. Kies wat voor u van toepassing is: Naamswijziging bij overlijden, Naamswijziging bij relatiebreuk, Aanvraag medehuurderschap.

Onze huurovereenkomst staat op twee namen. Eén van de namen moet er af. Wat moet ik doen?

Op de huurovereenkomst kan de naam van 1 persoon staan of van meerdere personen. Soms wilt u de naam of namen op de huurovereenkomst veranderen. Bijvoorbeeld bij overlijden, trouwen, samenwonen of een relatiebreuk. Dat kan alleen als er meerdere huurders zijn met dezelfde rechten. Dat is bijvoorbeeld zo als u getrouwd, geregistreerd partner of medehuurder bent.

Welke situatie is voor u van toepassing? Geef uw wijziging eenvoudig online aan ons door via Direct regelen - Naamswijziging bij relatiebreuk of Naamswijziging bij overlijden.

Wat kost een garage?

De meeste garages hebben een huur van ongeveer € 65 per maand.

Hoeveel garages hebben jullie?

Wij hebben 35 garages in Barneveld en 18 garages in Voorthuizen.

Waar hebben jullie garages?

Wij hebben garages in Barneveld en Voorthuizen.

Wanneer krijg ik de sleutels van mijn garage?

Als de sleutels in ons bezit zijn, dan nemen wij telefonisch contact met u op. U tekent de huurovereenkomst bij ons op kantoor en pint de rekening. Daarna ontvangt u de sleutels.

Kan ik tijdelijk een woning huren?

Nee, wij hebben geen woningen voor tijdelijke verhuur.

Ik ben vergeten de meterstanden op te schrijven. Hebben jullie die voor mij?

Ja, u kunt de meterstanden terugvinden op het eindinspectieformulier. Die heeft u van de opzichter gekregen bij het inleveren van de sleutels. Kunt u het formulier niet vinden? Bel dan ons op (0342) 427 500. Als u de sleutels inlevert bij ons kantoor, moet u zelf de meterstanden opnemen en doorgeven aan de energieleveranciers.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de voorinspectie. Wat kan ik doen?

Neem contact met ons op, dan kijken wij of de afspraak verzet kan worden. U kunt ook aan een familielid vragen om in uw plaats aanwezig te zijn.

Hoeveel huurwoningen hebben jullie?

Wij verhuren ongeveer 4.000 woningen en ander onroerend goed. Onze woningen staan in Barneveld, De Glind, Garderen, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Stroe, Terschuur, Voorthuizen, Zwartebroek.

Wat is een aanleunwoning?

Een aanleunwoning is een huurwoning in de directe of nabije omgeving van een zorginstelling. Bewoners wonen er zelfstandig en kunnen gebruik maken van de zorg en deelnemen aan activiteiten van de zorginstelling. Beschikbare aanleunwoningen vindt u op de website huiswaarts.nu. U moet daar ingeschreven staan als woningzoekende om te kunnen reageren.

Ik ben een inwonend kind en mijn vader/moeder is overleden. De huurovereenkomst staat op zijn/haar naam. Wat kan ik doen?

Gecondoleerd met het overlijden van uw ouder.
De huurovereenkomst eindigt automatisch twee kalendermaanden na het overlijden van de huurder.

U bent medebewoner als uw naam niet op de huurovereenkomst staat. U kunt dan in principe niet in de woning blijven wonen.

Wel kunt u als medebewoner bij Woningstichting Barneveld een verzoek indienen voor overname van de huurovereenkomst. U kunt hiervoor met ons contact opnemen. Bij een negatief advies kunt u de rechter verzoeken of u de huurovereenkomst mag overnemen. Dit kan tot zes maanden na het overlijden van de hoofdhuurder.

Verhuren jullie seniorenwoningen?

Ja, wij verhuren seniorenwoningen bestemd voor 55-plussers. U vindt alle beschikbare woningen op de website huiswaarts.nu.

Verhuren jullie ook zorgwoningen?

Wilt u verhuizen naar een zorgwoning neem dan contact op met de desbetreffende instelling waar de zorgwoning onder valt. Hier komt u meer te weten over hoe u in aanmerking komt voor een zorgwoning.