Holzenbosch 38 woningen

Aan de zuidzijde van Voorthuizen wordt de nieuwe woonwijk Holzenbosch gerealiseerd. De woonwijk telt ruim 325 woningen in verschillende woningtypen en prijsklassen.

Projectinformatie

Over dit project

Plaats Voorthuizen Type woning gedifferentieerd Aantal woningen 38 Start bouw 2018 Oplevering gedifferentieerd Bouwjaar 2019/2020
De nieuwe woonwijk Holzenbosch wordt in fasen ontwikkeld:

Fase       Jaar             Aantal  woningen   Naam
Fase 0    2017-2020     57                         Holzengaarde
Fase 1    2017-2018     87                         Holzenbrink  
Fase 2    2018-2019     97                         Holzenhoef  
Fase 3    2019-2020     86                         Holzenweide
 
Als eerste worden de eerste twee fasen – Holzengaarde en Holzenbrink – ontwikkeld. Daar zijn 3 partijen bij betrokken: De Bunte Vastgoed Oost B.V. (mede namens Woningstichting Barneveld), Heilijgers (mede namens de gemeente Barneveld) en Bouw- en Aannemingsbedrijf Schoonderbeek.
Op de website Holzenbosch.nl vindt u informatie over het woningaanbod, mede via de interactieve kaart.

Sociale huurwoningen

In opdracht van Woningstichting Barneveld begint de Bunte Vastgoed Oost eind 2017 met de bouw van de eerste 6 sociale huurwoningen. Ze worden naar verwachting november 2018 opgeleverd. Deze woningen worden zo energiezuinig, dat ze nu al voldoen aan de BENG-norm, die vanaf 2021 geldt. De huurprijzen variëren tussen € 592 en € 710 en zijn afhankelijk van het woningtype, huishoudgrootte en uw inkomen. Klik één pagina terug voor de projectpagina Oosterkamp/Holzenbosch.
De Bunte Vastgoed bouwt in totaal 38 sociale huurwoningen voor Woningstichting Barneveld: 18 eengezinswoningen en 20 tweekamerappartementen. Alle woningen worden energiezuinig.

Wonen in Holzenbosch?

Indien u interesse heeft voor een sociale huurwoning van Woningstichting Barneveld in Holzenbosch, zorg dan dat u ingeschreven staat bij huiswaarts.nu. Inschrijven is nodig om te kunnen reageren op een sociale huurwoning uit ons woningaanbod.
Bent u al ingeschreven, dan hoeft u nu niets te doen. Staat u (nog) niet ingeschreven op huiswaarts.nu? Dan raden wij u aan zich daar alvast in te schrijven. 
Wij informeren u via deze pagina en via Facebook en Twitter over het moment waarop we de woningen aanbieden via huiswaarts.nu. Ook wordt dit op Holzenbosch.nl en via de Holzenbosch-nieuwsbief en Facebook-pagina bekendgemaakt.
 
Wilt u in het algemeen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Holzenbosch of van de verkoop en verhuur door andere partijen? Kijk dan op Holzenbosch.nl en daar op de interactieve kaart of op de Facebook-pagina. Wanneer u op die website het interesseformulier invult, ontvangt u de nieuwsbrief die de gemeente Barneveld namens de partijen met regelmaat verspreid. U bent dan als eerste op de hoogte van de verkoop- en verhuurmomenten van de woningen. Deze informatie staat ook op Holzenbosch.nl en op de informatiepagina van de gemeente Barneveld (Barneveldse Krant/donderdag-editie). 
 

Planning

Hieronder vindt u de globale planning van de bouw (onder voorbehoud van het verloop van de verkoop).
 
3e kwartaal 2017
Start bouw 26 koopwoningen en 6 sociale huurwoningen (Woningstichting Barneveld) van De Bunte Vastgoed Oost
Start bouw van 8 of 9 sociale huurwoningen van Heilijgers
Start verkoop van 53 koopwoningen van Heilijgers
Start verkoop van 40 koopwoningen van Bouw- en Aannemersbedrijf Schoonderbeek
 
4e kwartaal 2017
Start bouw van de 40 koopwoningen van Bouw- en Aannemersbedrijf Schoonderbeek
Start bouw van de 53 koopwoningen, 19 vrije sector huurappartementen, 12 huurwoningen (sociale en vrije sector huur) van Heilijgers
 
2018 en verder
Verkoop en realisatie van 19-27 koopwoningen, 20 sociale huurappartementen (Woningstichting Barneveld), 12 sociale huurwoningen (Woningstichting Barneveld), 6 vrije sector huurwoningen van De Bunte Vastgoed Oost
Verkoop en realisatie van 31 koopwoningen, 22 sociale huurwoningen en 8 vrije sector huurwoningen van Bouw- en Aannemersbedrijf Schoonderbeek
Verkoop en realisatie van 9 koopwoningen van Heilijgers.