Wikselaarse Eng 53 woningen - seniorenwoningen

Naast de in aanbouw zijnde woonwijk Holzenbosch in Voorthuizen, aan de Wikselaarseweg, komt nog een nieuwe woonwijk: 'De Wikselaarse Eng'. Hier komen 155 nieuwbouwwoningen, waaronder 53 betaalbare sociale huurwoningen van Woningstichting Barneveld.

Projectinformatie

Over dit project

Plaats Voorthuizen Wijknaam Wikselaarse Eng Type woning rug aan rug, senioren en eengezinswoningen Start bouw november 2018 Oplevering gefaseerd Bouwjaar 2019 Doelgroep 1 en 2 persoonshuishoudens, senioren en gezinnen Duurzaamheid BENG Aannemer Van Grootheest

Verhuurinformatie

Indeling Seniorenwoning: op de beganegrond de woon-eetkamer met open keuken, de hoofdslaapkamer en de badkamer met toilet en opstelplaats voor de wasmachine. In de hal bevindt zich de meterkast en de trap naar de eerste verdieping. Op de 1e verdieping een ruime zolder met mogelijkheden voor een 2e slaapkamer, hobbykamer of bergruimte. Woonoppervlakte 75 m2 Perceeloppervlakte gemiddeld 140 m2 Aantal kamers 3 Woonkamer 32 m2 Slaapkamer 13 m2 Slaapkamer 2 Zolderruimte 30 m2 Berging 5,7 m2 Voorwaarden toewijzing De seniorenwoningen worden toegewezen aan huishoudens met een (gezamenlijk) bruto jaar inkomen tot maximaal € 38.035,00. Huishoudens met een inkomen onder de huurtoeslaggrens hebben voorrang. Huurtoeslag: Kijk op toeslagen.nl of u en hoeveel huurtoeslag u kunt ontvangen. Dit is afhankelijk van uw leeftijd, inkomen, gezinssituatie en eigen vermogen. Netto huurprijs € 607,46 Servicekosten Naast de netto huur brengen wij maandelijks servicekosten in rekening. Het gaat om de volgende kosten: onderhoudsabonnement € 4,50; glasverzekering € 1,25; zonnepanelen € 10,00 Uitstraling In licht gekleurd en gemeleerd metselwerk voor een frisse moderne uitstraling met eigen tuin en buitenberging. Ligging Centraal in de wijk

De Bunte Vastgoed ontwikkelt deze woningen, Woningstichting Barneveld neemt de 53 woningen 'turn key' (kant en klaar) af van De Bunte voor de sociale verhuur. We bieden een mix van verschillende woningtypen; 13 eengezinswoningen, 16 seniorenwoningen en 24 rug-aan-rugwoningen. De bouw is in november 2018 van start gegaan.
 
De woningen worden ontwikkeld in het kader van de zogenaamde 'inhaalslag sociale woningbouw' om tegemoet te komen aan de grote vraag naar huurwoningen. Het wordt een wijk met veel meer sociale huur- en koopwoningen (rond 60%) dan bij andere ontwikkelingen in de gemeente. Er is een mix van sociale huur, sociale koop en vrije sector koop voor starters, gezinnen en senioren. In de wijk worden een aantal plekjes ingericht om te spelen. Tussen de wijk Kromme Akker en Wikselaarse Eng komt binnen afzienbare tijd een school met voorzieningen waaronder een sporthal.