Betaalwijze

Wie een woning van Woningstichting Barneveld huurt, betaalt daarvoor maandelijks huur. Door het ondertekenen van de huurovereenkomst stemt u ermee in de huur op tijd te betalen. U betaalt de huur vóór de eerste van de maand. U kunt dit op verschillende manieren doen. De gemakkelijkste manier voor u en voor ons is betalen via een automatische incasso.

U kunt de huur betalen via:

 • automatische incasso;
 • acceptgiro;
 • periodieke overschrijving;
 • pinbetaling.

U kunt de huur niet contact betalen.

Veel gevraagd over Betaalwijze

Hoe beëindig ik mijn automatische incasso?

U kunt daarvoor de rode intrekkingskaart gebruiken. Stuur deze ingevuld en ondertekend aan ons terug. U kunt de beëindiging ook per mail info@wstg-barneveld.nl aan ons doorgeven. Is uw aanvraag op de 20e van de maand bij ons binnen? Dan stopt de automatische afschrijving al de volgende maand. Ontvangen wij uw aanvraag na de 20e van de maand, dan schrijven wij de huur nog één keer automatisch af.

Hoe geef ik mijn nieuwe bankrekeningnummer aan jullie door?

Dit doet u door een betaalwijze door te geven. U kunt hier uw betaalwijze aanpassen.

Hoe kan ik de huur betalen?

U kunt de huur op verschillende manieren betalen. Via:

 • automatische incasso;
 • acceptgiro;
 • periodieke overschrijving;
 • pinbetaling.

U kunt de huur niet contant betalen.

Ik heb net een eenmalige machtiging voor automatische huurbetaling bij jullie afgegeven. Vanaf wanneer schrijven jullie de huur af?

Als wij uw aanvraag na de 20e van de maand krijgen, dan schrijven wij de volgende maand uw huur af. Ontvangen wij uw aanvraag voor de 20e? Dan betaalt u nog eenmaal de huur zoals u gewend bent. De automatische incasso start dan een maand later.

Ik wil mijn betaalwijze veranderen. Hoe geef ik dat door?

 • Betaalt u nu per acceptgiro of bankoverschrijving? En wilt u per automatische incasso betalen? Wij halen het huurbedrag dan elke maand (rond de 1ste) automatisch van uw rekening. U kunt eenvoudig uw Betaalwijze aanpassen. Als wij uw aanvraag na de 20e van de maand krijgen, dan schrijven wij de volgende maand uw huur af. Ontvangen wij uw aanvraag voor de 20e? Dan betaalt u nog eenmaal de huur zoals u gewend bent. De automatische incasso start dan een maand later.
 • Betaalt u nu per automatische incasso en wilt u toch liever een acceptgiro?
  U kunt dan contact opnemen met ons. Hou er rekening mee dat de acceptgiro in de komende jaren wordt afgeschaft. Het is dus handiger om de huur via de automatische incasso te (blijven) betalen.

Wanneer schrijven jullie de huur automatisch af?

Wij schrijven de huur de eerste dag van de maand van uw rekening af. Valt de afschrijfdatum op een feestdag of in het weekend? Dan schrijven wij de huur af op de eerstvolgende werkdag.

Wat is een IBAN?

IBAN staat voor International Bank Account Number. Uw IBAN bestaat uit een aantal cijfers, letters en uw (oude) bankrekeningnummer. Uw IBAN vindt u op uw betaalpas en op de afschriften van uw bank.