Huurtoeslag

Is de huur die u betaalt te hoog in verhouding tot uw inkomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor huurtoeslag. U vraagt huurtoeslag aan bij de Belastingdienst.

Veel gevraagd over Huurtoeslag

Hoe ontvang ik huurtoeslag?

Algemeen

Huurtoeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huurtoeslag? Kijk dan op de website van de Belastingdienst. U ontvangt het bedrag op uw eigen rekening.

Mijn huur wordt door de jaarlijkse huuraanpassing hoger dan de huurtoeslaggrens. Mag dat?

Algemeen

Ja, dat mag. Als u nu al huurtoeslag heeft dan behoudt u de huurtoeslag afhankelijk van uw inkomen.

Wat betekent kale/netto huur?

Algemeen

De kale/netto huur is de huurprijs voor het gebruik van de woning. Dit is dus de huurprijs zonder servicekosten en voorschotbedragen voor energie. Dit bedrag kunt u doorgeven bij het aanvragen van de huurtoeslag.

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van huurtoeslag?

Algemeen

Ja, neem hiervoor contact op met de BelastingTelefoon: (0800) 0543.

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Algemeen

Als u dit wilt weten, kunt u een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst. U kunt voor advies ook bellen met de BelastingTelefoon: (0800) 0543.

Hoe geef ik wijzigingen door die belangrijk zijn voor de huurtoeslag?

Algemeen

Zijn er wijzigingen in de samenstelling van uw gezin? Of verandert uw inkomen of dat van uw medebewoner? Geef dit dan zo snel mogelijk door via de website van de Belastingdienst. U kunt ook bellen met de BelastingTelefoon op (0800) 0543. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Algemeen

Huurtoeslag vraagt u aan via de site van de website van de Belastingdienst. U kunt ook gratis bellen met de BelastingTelefoon (0800) 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.​