Glasverzekering

De meeste van onze huurders hebben een glasverzekering via ons. Als u uw huurcontract tekent, zit de glasverzekering daar al bij. Betaalt u een glasverzerzekering in de huur? En ontstaat er glasschade buiten uw schuld? Dan kunt u de schade aan ons doorgeven. Wij zorgen er dan voor dat het glas vervangen wordt.

Veel gevraagd over Glasverzekering

Ben ik verzekerd tegen glasschade?

U bent verzekerd tegen glasschade als u een glasverzekering heeft. U ziet dat in uw huurovereenkomst. U heeft dan via ons een glasverzekering bij de Glaslijn. U betaalt hiervoor € 1,25 per maand (prijspeil 2018). Dit bedrag schrijven wij gelijk met uw huur af.

U bent verzekerd voor:

  • glasbreuk in buiten- en binnenramen, die dienen tot lichtdoorlating
  • lekkage en blindslag (waas) in dubbel glas

Ik wil een glasverzekering via Woningstichting Barneveld afsluiten. Hoe regel ik dat?

U kunt bij ons op kantoor een formulier opvragen, invullen en ondertekenen. U heeft dan via ons een glasverzekering bij de Glaslijn. U betaalt hiervoor € 1,25 per maand (prijspeil 2018). Dit bedrag schrijven wij gelijk met uw huur af.

U bent verzekerd voor:

  • glasbreuk in buiten- en binnenramen, die dienen tot lichtdoorlating
  • lekkage en blindslag (waas) in dubbel glas

Let op: heeft u zelf een inboedelverzekering afgesloten? Neem dan eerst contact op met uw eigen verzekeraar. Deze betaalt misschien de kosten van het repareren van glas.

Wat kan ik doen bij glasschade?

Heeft u een verzekering voor glasschade bij ons? Neem dan rechtstreeks contact op met de Glaslijn op telefoonnummer (0900) 204 0444.

Wat kan ik doen bij schade door (extreme) weersomstandigheden, zoals storm?

  • Neem bij schade aan de buitenkant van de woning contact met ons op: (0342) 427 500 of info@wstg-barneveld.nl.
  • Neem bij schade aan uw inboedel contact op met uw verzekeraar (inboedelverzekering).
  • Neem bij schade aan glas contact op met de Glaslijn via (0900) 204 0444 als u een glasverzekering via Woningstichting Barneveld heeft. En anders met uw eigen verzekeraar, als u zelf een glasverzekering hebt afgesloten.