Informatiegesprek

Bent u kandidaat voor een woning? Dan ontvangt u hierover via e-mail bericht van huiswaarts.nu. Het aanbiedingsproces loopt digitaal. Hierbij is de verwachting dat u binnen 24 uur kunt reageren. U kunt alle papieren digitaal bij ons aanleveren, maar u kunt ook kiezen voor een informatiegesprek. Dan maken wij een afspraak met u. Tijdens het informatiegesprek vertellen wij u over de woning en levert u de inkomensgegevens en verhuurderverklaring in. Klopt alles? Dan wijzen we u de woning toe.

Veel gevraagd over Informatiegesprek

Wat is een aanleunwoning?

Een aanleunwoning is een huurwoning in de directe of nabije omgeving van een zorginstelling. Bewoners wonen er zelfstandig en kunnen gebruik maken van de zorg en deelnemen aan activiteiten van de zorginstelling. Beschikbare aanleunwoningen vindt u op de website huiswaarts.nu. U moet daar ingeschreven staan als woningzoekende om te kunnen reageren.

Hoe wijzig ik mijn inschrijfgegevens als woningzoekende?

De meeste gegevens kunt u zelf wijzigen via huiswaarts.nu, als u bent ingelogd. U klikt dan op Mijn gegevens - Profiel. Een aantal gegevens kunt u niet zelf wijzigen. Uw naam, geslacht en geboortedatum bijvoorbeeld. U kunt hiervoor schriftelijk een wijzigingsverzoek indienen bij huiswaarts.nu.

Hoeveel huurwoningen hebben jullie?

Wij verhuren ongeveer 4.000 woningen en ander onroerend goed. Onze woningen staan in Barneveld, De Glind, Garderen, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Stroe, Terschuur, Voorthuizen, Zwartebroek.

Welke gegevens heb ik nodig om mij in te schrijven als woningzoekende?

Hiervoor heeft u uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig. U vindt dit laatste op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. Gaat u met meerdere personen verhuizen? Tel dan van alle meeverhuizenden het verzamelinkomen op. Het inkomen van kinderen hoeft u nooit in te vullen, ongeacht de leeftijd. Vul de kinderen wel in bij het aantal meeverhuizende personen.

Wat kost inschrijven als woningzoekende?

De inschrijfkosten voor huiswaarts.nu zijn € 25. De jaarlijkse verlenging kost € 10.

Ik wil een woning huren. Hoe werkt dat?

Op de website huiswaarts.nu schrijft u zich in als woningzoekende. Onder 'Inschrijven' vindt u het inschrijfformulier. Inschrijven kost € 25. De jaarlijkse verlenging kost € 10. Nadat u bent ingeschreven, kunt u direct reageren op de woningen.

Inschrijven kan alleen via internet. Heeft geen internet? Kijk dan in uw omgeving of iemand u kan helpen.
Heeft u toch nog hulp nodig? U kunt altijd naar ons kantoor komen en gebruik maken van de computers in onze spreekkamers. Wij helpen u graag op weg.

Ik sta ingeschreven als woningzoekende bij huiswaarts.nu. Kan ik mijn inschrijftijd overdoen aan iemand anders?

Nee, dat is niet mogelijk.