7 tips om uw huis koel te houden!

Met de warme dagen, is het een kunst uw huis koel te houden. Hierbij 7 tips op een rijtje. Doe uw voordeel ermee.

  1. Houd ramen en deuren overdag dicht. Ook de gordijnen en luxaflex aan de kant waar de zon staat. En doe dit ’s avonds al aan die zijde, waar de zon vroeg opkomt. Hierdoor blijft de warmte grotendeels buiten en zal het een stuk aangenamer zijn en blijven in huis.
  2. Koel ’s avonds en ’s ochtends vroeg het huis. Zet alle ramen en deuren ’s open en pak nog even het koele briesje van buiten mee.
  3. Houd de lucht in huis droog. Het voelt binnen namelijk warmer aan bij een hogere luchtvochtigheid. Hang de was buiten op, gebruik geen apparaten die veel warmte produceren (sla het koken even over of doe dat op een tijdstip wanneer het koeler is) en zet de afzuigkap aan.
  4. Hang een nat laken voor het open raam als u deze toch open wilt zetten omdat er een briesjes is. Zo koelt de lucht die naar binnen komt af.
  5. Kies het juiste beddengoed voor een goede nachtrust. Laat polyester beddengoed liggen en kies voor beddengoed gemaakt van satijn, linnen of katoen. Dat voelt fris aan ’s nachts.
  6. Zet bevroren flessen water voor de ventilator voor koele lucht.
  7. Maak voor koele lucht gebruik van een aircooler. Een aircooler is een tussenvorm tussen een airco en een ventilator. Je kunt hem vullen met water of zelfs ijs, en hiermee koelt en zuivert hij de lucht. Het verbruikt veel minder stroom dan een (mobiele) airco. Een goede, duurzame oplossing.