Meer thuis door de corona-situatie, meer overlast van uw buren?

Kom er samen uit!

Nu we met z’n allen meer thuis zijn en werken om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, merkt u meer de aanwezigheid van uw buren. Dat kan storend zijn. Zo kunt u last hebben van een deur die hard dicht knalt, een kind die de trap op en neer rent, buren die in hun tuin aan het klussen zijn, een hond die blaft… Het gaat vaak om irritaties tussen bewoners die worden veroorzaakt door verschillende woonstijlen.

Woningcorporaties, gemeenten en politie kunnen hierin geen rol spelen. Zij hebben geen mogelijkheden om last (juridisch) aan te pakken. Het gaat immers om zaken die bij het normale leven horen.

Samen afspraken maken

Je kunt een kind niet verbieden de trap op te lopen, buren niet verbieden te klussen of een bepaald gerecht te koken. Over deze zaken moet u met elkaar afspraken maken. Eventueel kan buurtbemiddeling hierin een rol spelen. Helaas kunnen zij nu tijdens de corona-crisis niet bemiddelen, zoals zij gebruikelijk doen. Gelukkig zijn er ook tips en trucs waar je gelijk zelf mee aan de slag kunt gaan. Lees ze hier op de website: https://overlastvanburen.nl/