Voorrang bij verkoop huurwoningen: zo zit dat

Voorrang bij verkoop huurwoningen: zo zit dat

Het komt soms voor dat Woningstichting Barneveld een huurwoning te koop aanbiedt. We hebben hiervoor onlangs de voorwaarden aangepast. Dit zijn de belangrijkste regels die we volgen.

Huurders voorrang

Als we een leegstaande huurwoning te koop aanbieden, komen als eerste huurders van Woningstichting Barneveld in aanmerking om op de woning te reageren. Na de vooraankondiging op onze website en Facebook-pagina (ca. 2 weken voordat de woning op Funda komt) hebben huurders 7 werkdagen de tijd om interesse te melden en de woning te bezichtigen. Daarna kunnen ook andere geïnteresseerden (niet-huurders) kijken en bieden. Dit gehele proces verloopt via onze makelaar Midden Nederland makelaars.

Wij willen op deze manier onze huurders de kans bieden om op deze hectische woningmarkt toch een woning te kunnen kopen. Hierbij komt er dan ook weer een huurwoning vrij voor een andere woningzoekende.

Uw eigen woning kopen

Als u als huurder uw eigen woning wilt kopen, kunt u dit via onze website via de Direct regelen knop bij ons aanvragen. Wij beoordelen dan of de woning voor verkoop in aanmerking komt. Als dit het geval is, kunt u de woning kopen tegen de taxatiewaarde.

Lees meer: Huurwoning kopen