Huurachterstand

Betaalt u de huur te laat? Dan heeft u een huurachterstand. Dat is erg vervelend en kan snel oplopen tot een grote schuld. Wij adviseren u daarom altijd op tijd te betalen. Lukt u dat toch niet? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden om uw problemen aan te pakken.

Veel gevraagd over Huurachterstand

Ik heb een huurachterstand. Wat moet ik doen?

Algemeen

Neem contact met ons op, dan kijken we samen met u naar een oplossing. Soms is het mogelijk een betalingsregeling te treffen.

Ik heb de huur overgemaakt en een brief van de deurwaarder ontvangen. Wat nu?

Algemeen

U kunt bellen met de deurwaarder, het telefoonnummer staat in de brief van de deurwaarder. Zorg ervoor dat u het bewijs van betaling bij de hand heeft.

Mijn huur is niet afgeschreven, terwijl ik hiervoor een machtiging heb afgegeven. Hoe kan dit en wat moet ik doen?

Algemeen

De reden dat de bank uw automatische incasso weigerde is ons niet bekend, hierover kunt u contact opnemen met uw bank. Wij mogen één keer per maand uw machtiging (huur) incasseren. Lukt dit niet, om welke reden dan ook, kan het niet nogmaals automatisch door ons worden afgeschreven. Dit betekent dat u een betalingsherinnering ontvangt. Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling Woondiensten.

Mijn partner en ik staan samen op de huurovereenkomst. Mijn partner vertrekt en ik wil hoofdhuurder worden, maar wij hebben een huurachterstand. Wat nu?

Algemeen

De huurachterstand moet u eerst samen afbetalen. Daarna kunt u ons laten weten dat u de naam op de huurovereenkomst wilt laten aanpassen, omdat u en uw partner uit elkaar gaan. Dit kan als u en uw ex-partner het er beiden over eens zijn wie in de huurwoning blijft wonen. Kies bovenaan deze pagina voor Direct regelen - Naamswijziging bij relatiebreuk.

Wij zetten dan de naam van degene die in de huurwoning blijft wonen op de huurovereenkomst. Degene die de woning verlaat, doet officieel afstand van de woning. De vertrekkende partner staat niet meer op het adres ingeschreven bij de gemeente.

Komt u er samen niet uit wie in de woning blijft wonen? Dan is het oordeel aan de rechter. Met een kopie van de rechterlijke uitspraak kunt u de huurovereenkomst op naam van degene zetten die de woning toegewezen krijgt.

Om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen, verzoeken wij u bij de aanvraag toe te voegen:

  • Bij scheiden: een kopie van het echtscheidingsconvenant.
  • Bij geregistreerd partnerschap: een afstandsverklaring door beide huurders ondertekend.
  • Bij rechterlijk oordeel: een kopie van de rechterlijke uitspraak wie in de woning mag blijven wonen.