Huurovereenkomst

Als u een woning of andere ruimte van ons huurt, tekent u een huurovereenkomst. Hierin staan onder andere de namen van de huurders, de huurprijs en het moment van de huurbetaling.

Veel gevraagd over Huurovereenkomst

Ik gebruik mijn huurwoning als tweede woning en heb mijn hoofdverblijf ergens anders. Mag dat?

Nee, dit mag niet. Het hoofdverblijf hoort uw gehuurde woning te zijn. Op dit adres hoort u ook geregistreerd te staan bij de gemeente.

Ik wil de naam op mijn huurovereenkomst veranderen. Hoe regel ik dat?

Op de huurovereenkomst kan de naam van 1 persoon staan of van meerdere personen. Soms wilt u de naam of namen op de huurovereenkomst veranderen. Bijvoorbeeld bij overlijden, trouwen, samenwonen of een relatiebreuk. Dat kan alleen als er meerdere huurders zijn met dezelfde rechten. Dat is bijvoorbeeld zo als u getrouwd, geregistreerd partner of medehuurder bent.

U kunt dit eenvoudig aan ons laten weten via Direct regelen - Naamswijziging bij relatiebreuk, Naamswijziging bij relatiebreuk of Aanvraag medehuurderschap.

Kan ik een kopie van mijn huurovereenkomst krijgen?

Ja, dat kan. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. Wij sturen u dan een kopie toe of we mailen u deze.

Kan ik tijdelijk een woning huren?

Nee, wij hebben geen woningen voor tijdelijke verhuur.

Mag ik huisdieren houden?

Ja, u mag hobbymatig huisdieren hebben. Zorg er wel voor dat ze geen overlast veroorzaken voor uw buren.

Waar vind ik de algemene voorwaarden die bij mijn huurovereenkomst horen?

Bij het tekenen van de huurovereenkomst ontving u van ons de algemene huurvoorwaarden. Hierin staan uw rechten en plichten als huurder.

Wat is de duur van een huurovereenkomst?

Een huurovereenkomst is meestal voor onbepaalde tijd. Dat betekent dat er geen einddatum bekend is. Bij bedrijfsruimten is er vaak wel een einddatum. Deze einddatum staat in uw huurovereenkomst.